1/30/11

Sewaktu berjogging...

Dahulu semasa zmn jahiliah, aku malas gile nk g jogging. Pama aku da puas ajak tp still aku berdegil. Tp skrg alhamdulillah aku dpt kesedaran betapa pentingnye keluar peluh. Ape yg menarik pada aku bile time jogging ialah dpt melihat kejadian tuhan. Sbb 2 aku lg suke g jog pg2 cuz view die lg lawa. Pada aku sunrise lg lawa dr sunset... Lg pun aku suke lari sejuk2, tp peluh tetap kuar gak... Aku klau jogging aku mesti pki earphone(teringin nk bli earphone yg bluetooth, mahal sgt ah) dgr lagu... Nnt selalu la aku berangan time lari. Seolah mcm ade org tgh shooting utk video clip aku(style mcm video clip the sciencetist coldplay) haha.... Lgpun klau pg2 aku dpt jaga skit pandangan mata aku cuz x rmi sgt org... Akhir kata, have a healthy lifestyle. (btw,1st time tulis blog pki handset)

1/25/11

1st day JAn -WAN WAN-......

okay....asik tertangguh je aku nk update blog...ni sume pasal ternet UTP yg sungguh dunia ke-3.....da lupe kn bab 2...pasal ternet aku post lain kali....skrg aku nk cite pasal sem baru...haha...

smlm 24 JANUARY= D-DAY.....mcm biasa aku bgn awal....sesudah solat subuh aku terus tukar baju sukan n angkat "loceng bodoh" + lari2 anak kat dpn koridor cuz aku malas nk g tmn....takut ade papehal (maksud aku mane taw klas kul 8, kelam kabut aku nk blk mandi) .....2 pun baju aku basah gile.....hehe

lps 2, 8.10 A.M aku da siap da....mcm biasa termenung....pikir ape mungkin worst case scenario....ade ke kne lari2 lg??? hurm, pikir pasal 2, aku terus bukak belt aku, amek paku, bukak dumbell aku, then ketuk....haha.....longgar kowt belt aku, ade karang lari2 seluar jatuh....haha

aku kluar awal....8.40 A.M da kuar da....naseb baek ade teman....zaid pun siap awal...hehe....klas pertama ialah PROCESS INSTRUMENTATION....kat block 14......lol, klas MEB lama dulu...bosan da....xde ke klas baru??? huhu.....ade ah tungu dlm 5 mnt gak baru dak2 ni smpi...lps 2 lecturer pun smpi...

WOW!!!!  2 yg dlm hati aku berkata, semangat tul DR LAU nie ajar.....teringat kat cikgu fizik aku time skola dulu, MR NG.....mcm sama...ade loghat cina die 2.....tp aku boleh adapt, n setelah dua hari dgn die, aku sgt puas ati...die ajar paham....tp aku xleh lupe kn trademark die, "do u know wut I meant???" haha....

next break 1 jam....tp malang nye kne tungu lg lama cuz DR LAU kasi kuar awal....adeh....next klas SEPRO 2 kat block 20....nama lecturer die DR KHAIRUN..wow..lecturer pompuan...da lama x dpt lecturer pompuan..harap xde masalah mcm yg dulu2....kecuali lecturer DE, 2 mmg superb friendly.... 1st impression pasal DR KHAIRUN, die semangat ajar, tp aoura die x smpi sgt....erti kata lain, aku x dpt feel die....lg satu aku perasaan DR ni terlampau ikut rule n regulation....c'on..."RULES ARE MEANT TO BE BROKEN" ..... xperlu terlampau ikut rule...tp nk wat mcm mane die seorg yg disiplin dlm kerjaya tp bkn mcm aku, aku disiplin dlm idup harian bkn tugasan..haha....tp da masuk ari kedua, okay aku leh terima die....aku tgk die wat kite ni mcm ank die sendiri ah...good2....aku suke klau lecturer 2 ade rase tanggungjawab, jgn gaji buta suday ....hehe

next, klas PROB STAT...wow lagi....tua nye lecturer die...adeh....nama pun aku xtaw, cuz die ckp mcm nk tido ah wei....serius....retired je la wei...seksa dak2 namanye ni....adui....enta lah....kite tgk minggu ni n minggu dpn.....hopefully aku leh terima die....tp xkesah ah.....aku dr dulu lg math aku blajo sndri..hehe...

next klas INTRO 2 MANAGEMENT...nama lecturer ni EN AZAM...baru pagi td jumpe die kat cafe V2.....hehe....lecturer nie bgus....die x ajar direct...klau direct ajar pasal management mmg boleh jadi ubat tido ah...die bgus....die cite ape gunenye ilmu management ni utk kerjaya engineering....bgus2.....aku suke cite2 ni....haha....

so far 2 je 1st day utk sem JAN 11........ALHAMDULILLAH...sume malaysian n another good news ialah xde lagi jenis mcm DR BABA......hahahaha!!!! (lawak syaitan).....hopefully can score utk sem ni...n kite tgk nnt ape result die nnt..hehe....ADIOS>....

1/22/11

HARAPAN SEM 6.....

okay2...MONDAY da start da sem baru...adui....rase mcm skjp je cuti...aku rase cuti kali ni plg best mungkin sbb aku byk jalan.....sumpah aku x study pape time cuti for d 1st time since foundation.......

harap sem ni mcm biasa dgn harapan dpt la DL lg....aku nk up kn cgpa aku..huhu...hopefully aku dpt blk momentum aku mcm last sem....itu mmg mcm mane aku rase time SPM...study smpi sakit.....rase puas....lps 2 aku harap sem ni mcm sem lps, bole pilih group sndiri..... harap lab partner aku pun boleh diharap.....lecturer pun harap sporting gak mcm DR AZMI ah tp tlg ah jgn ade yg "HOT" mcm DR BABA....adeh....susah2..hahaha

dr segi kawan....first aku nk minx maaf kat abg wira....walaupun die kutuk aku mcm nk mati, tp bile pikir secara waras, aku rase die x niat pun nk kecik kn ati aku.....mungkin mmg perangai die da mcm 2.....tu sume anugerah tuhan....xleh nk wat ape...bio aku mengalah xpe...susah ah klau kite jumpe seseorg 2 klau x bertegur sape..maen lalu je...2 bkn budaya kite....dan aku rase die antara salah soerg yg bg aku peransang utk kurus disebabkn kutukan beliau selain motivation dr papa n mama n teguran yg agak panas yg seorg kawan aku ni....2 aku xleh bg taw....tp aku anggap teguran 2 utk kebaikan aku gak.....
yg lain pun aku harap xyah nk kecik ati dgn aku klau aku ter"lazer" o ter"lepas" ckp....n tlg n plez sgt2 jgn segan tegur o takut dgn aku....aku mmg superb garang n serius tp aku layan org klau die layan aku baek....

dr segi badan aku lak...so far alhamdulillah, aku xde lg blood pressure...tinggal tunggu papa je tumbang kn kambing sekor cuz papa aku da nazar da ari 2 klau aku baek dr blood pressure die akn wat.....so cpi 2 bkn mudah, kne kurus kn bdan, byk exercise, byk minum air, byk mkn buah n sayur....harapan aku next sem, aku akn terus kn diet smpi aku muat pki size L pulak.....size XL alhamdulillah sume jenis brand from lotto,umbro,jking,jersey sume leh pki...skrg size L lak... aku nk bg tip skit ah...nk diet kne ade cara...rmi org ckp aku, "hoish, ko nnt leh sakit oooo klau x mkn...." ade cara.....first, make sure ko mkn buah n sayur....mcm aku pg aku mkn salad wat sandwich...ptg aku kn epal....mkn bile ko btul2 lapo....make sure 8 jam skli mesti mkn....mcm aku mkn sandwich pg, roti kaya ptg, epal tgh ari, malam biskut oatmeal (good 4 ur heart) ...... so perut ko sentiasa berisi with FIBRE!!!! bkn CARBO!!!!..... dat Y aku x pancit sgt minggu ni (dr 16 JAN- 21 JAN) walaupun lab pg ptg mlm, futsal tiap2 ptg n jogging tiap2 pg....cuz ko sentiase ade energy...lg 1 minum byk air manis (maksud aku jgn manis sgt as long ade rase buah n bg ko glucose je) n bilas dgn air masak...make sure dlm peti ais ade 1 botol air mineral n 1 botol air manis...

aku pun nk try simpan duet (harapan last sem yg x berjaya)...tp alhamdulillah, aku x gune lg duet aku bulan lps.....yeah, good start 4 me....c'on nuar....cube kurg g IPOH, minx org duet klau nk kuar dgn ko, no more free2..... n mkn roti2 tiap2 ari....dan aku rase pun x perlu shopping byk sgt cume aku kurg seluar cuz byk seluar aku da besar..huhu......

so dat it for now....kite tgk resultnye bile bln MEI.....nie target aku...bile aku ckp aku nk, mmg aku nk....so aku kne usaha.....xde bende yg sng n dtg bergolek....got 2 force urself tp ade LIMIT..... n good luck utk kwn2 aku.....harap korg dpt jugak capai matlamat korg...ingt, setakat tulis status nk ubah tp x act, xde gune....(bkn aku nk poyo n berlagak, tp 2 mmg cara klau nk maju, kne cube mule try walaupun skit2)....... P.E.A.C.E........

1/19/11

ENIGMA- RETURN TO INNOCENT...

hurm..aku suke lagu nie...lagu nie agak memberi ko semangat....try ah layan....paham kn lirik die btul2....hehe...

lagu ni da lama da..90's kowt....aku selalu dgr kat tv bile pg2 xde siaran...selalunye channel singapore ah...sori, org jb je ley tgk channel s'pore...hehe...

That's not the beginning of the end

That's the return to yourself

The return to innocence

Love - Devotion

Feeling - Emotion

Love - Devotion

Feeling - Emotion

Don't be afraid to be weak

Don't be too proud to be strong

Just look into your heart my friend

That will be the return to yourself

The return to innocence

If you want, then start to laugh

If you must, then start to cry

Be yourself don't hide

Just believe in destiny

Don't care what people say

Just follow your own way

Don't give up and use the chance

To return to innocence

That's not the beginning of the end

That's the return to yourself

The return to innocence

Don't care what people say

Follow just your own way Follow just your own way

Don't give up, don't give up

To return, to return to innocence.

If you want then laugh

If you must then cry

Be yourself don't hide

Just believe in destiny.

 

1/12/11

never say D.I.E

Alhamdulillah.....first skli aku nk ucap tahniah sape yg dpt result yg korg nk, n sape yg x bernasib baek, cube lg....byk lg ruang utk berubah....tp ape yg aku nk highlight kat sini ialah tahniah kat hafiz kecik....5 consecutive DL.....keep it up boy....good job...n aku pun nk ucap tahniah kat jedah...wow!!!! tinggi 2 wei...superb.....rmi org terkejut dgn result ko, tp aku da expect dr awal sem lg....aku pernah ckp dgn fj, "gotta watch out this gurl" .....sbb ape aku ckp mcm 2, first sbb die da x masuk evnt lg second die da amek hse lg n she seem enjoy her study....so dat Y I have no doubt bout dat....(korg jgn ckp aku mcm2 lak, n najib jgn marah ye..hehe)  setakat smpi skrg 12.1.2010 12.18P.M aku hanye taw result izat,hafiz kecik,roy,hariez,oje,rafiq,fj, edmund n jedah.... 2 je....

okay skrg aku nk cite pasal aku lak...aku baru saje officially check result aku kul 12 td....tp b4 dis semalam subuh aku gtalk syafiq afandi suruh tlg check kn result aku cuz aku kat melaka time 2,so xde ternet.....mase nk tunggu 2 aku rase tu ah saat yg plg lama skli....dlm ati berkata,"cpt ah syafiq...lamenye ko bukak prism...password aku bkn panjang mane pun...hehe" .....pop keluar ucapan "tahniah" .... lega.....lps 2 kuar "GPA 3.68"....alhamdulillah....tp aku x nangis cuz aku time 2 ade flu...so aku mmg da kurg body fluid.. cume berair je skit mata aku....sorry kat nama2 yg aku sebut kat ats cuz aku terpaksa tipu sunat ckp aku x check lg....aku kne btul2 kompem...to syafiq, jgn lupe aku utang ko cokelat...hehe

akhirnye capai gak impian aku....dpt gak merasa DL time undergrade....byk dugaan ah nk dpt kn DL....time study week aku seminggu kat IRC...ade ah dlm 12 jam gak ah aku study smpi roy pun ckp, "ko gile ah nuar" ... yes indeed aku gile....nk wat mcm mane, aku mmg nk sgt....lps 2 terima ah padanye, time exam week aku demam start dr test THERMO.....bdn aku panas gile...sanggup aku xnk mkn ubat cuz maklum ah nantuk kowt mkn ubat xpasal2 aku x study....

terpaksa menunggu setahun utk mendapatnye kembali...aku pernah tulis kat status Gtalk aku, "Don't write me off yet" ....dan syukur aku buktikan...ape perasaan nye?? hurm...rase nye seperti aku ni dlm "starting 11 n get warm reception from the fan" ..... study nie mcm maen bola gak....dulu serius xde konfident, skrg "ready get more appearances under my belt...."

so style next sem, still sama just ikut cara foundation...study sendiri xcept utk asgmnt n quiz...hehe...pada aku ape yg penting is disiplin....2 plg pntg...jgn setakat azam, but u have to act as well..... dgn disiplin, automatic aku dpt manage ur time n consistency....peduli org lain wat ape...peduli org lain maen...peduli org lain tido...peduli org lain borak2...peduli org lain kuar....just totally peduli...dat only matter dat U should care is ur academic stuff n ur responsible as a university student........self motivation 2 penting gak...sumtime ko kne jerit, "C'ON NUAR!!!!!! o VAMOS NUAR" ......automatic die sedar kn diri ko....ko rase semangat to push....ckp mmg sng, tp try ah step by step....

aku pun nk ucapkn terima kasih to my pama, housemates,jirans, coursemates, utpianz, lecturers (DR AZMI, DR BABA, MADAME, DR NARA, DR2 HSE,N DR FAROUK, u guys ROCK!!!! haha) n my lab partners as well....

so hayati lagu kat bawah nie...lagu nie dr ONE REPUBLIC-GOOD LIFE.... hidup nie best sebona nye jika kite terima dan lakukn nye dgn btul....idup nie x best tanpa cabaran....so anggapkn diri anda sbgi seorg selebriti...selebriti mesti nk kuar paper selalu...sama ade baek o buruk, 2 depend pada korg...

so lagu 2 yg bermakna mane yg aku bold je...hehe..btw, title post aku nie ade dua maksud...lu pikir ah sendiri...hehe


Woke up in London yesterday
Found myself in the city near Piccadilly
Don't really know how I got here
I got some pictures on my phone

New names and numbers that I don't know
Address to places like Abbey Road
Day turns to night, night turns to whatever we want
We're young enough to say

Oh, this has gotta be the good life
This has gotta be the good life
This could really be a good life, good life

I say, "Oh, got this feeling that you can't fight"
Like this city is on fire tonight
This could really be a good life, a good, good life

To my friends in New York, I say hello
My friends in L.A. they don't know
Where I've been for the past few years or so
Paris to China to Colorado

Sometimes there's airplanes I can' t jump out
Sometimes there's bullshit that don't work now
We are God of stories, but please tell me
What there is to complain about?

When you're happy like a fool, let it take you over
When everything is out you gotta take it in

Oh, this has gotta be the good life
This has gotta be the good life
This could really be a good life, good life

I say, oh, got this feeling that you can't fight
Like this city is on fire tonight
This could really be a good life, a good, good life
Oh, a good, good life, yeah

Hopelessly
I feel like there might be something that I'll miss
Hopelessly
I feel like the window closes oh so quick
Hopelessly
I'm taking a mental picture of you now
'Cause hopelessly
The hope is we have so much to feel good about

Oh, this has gotta be the good life
This has gotta be the good life
This could really be a good life, good life

I say, "Oh, got this feeling that you can't fight"
Like this city is on fire tonight
This could really be a good life, a good, good life
Oh yeah, good, good life, good life, oh, this is

To my friends in New York, I say hello
My friends in L.A. they don't know
Where I've been for the past few years or so
Paris to China to Colorado

Sometimes there's airplanes I can' t jump out
Sometimes there's bullshit that don't work now
We are God of stories but please tell me
What there is to complain about?

1/6/11

Edisi Khas- Genting Highland....

okay2... mcm mane holiday nie boleh berlaku, sumenye berlaku bile aku usha gambo langkawi aku blk....dlm ati aku berkata, "someone has to step up n push dak2 lain"...aku terus Gtalk kecik, "cik, Genting jom" , kecik," jom2" ....haha...aku plan nie ade ah dlm mase sebulan...plg cerewet skli ialah nk bayar duet hotel....xpernah aku book hotel kne bayar dulu....sebulan awal lak 2.... n line up utk holiday kali ni : Aku, Ijat, Kecik, Ler, Oje, Mirul.... actually aku book dua bilik tp rmi yg x dpt free time 2 so aku bayar utk satu blk je....tp sayang skli daus nerd x dpt ikut cuz die ade test JPJ yg pada mulanye die setuju utk ikut...( utang tiket bus jgn lupe..hehe)

aku dgn kecik pilih tarikh 4 JAN cuz time 2 dak2 baru naek skola, scholar boleh dikatakn baru masuk, bkn public holiday n bkn peak season.....so, kami menunggu tarikh tu sebulan...x sabo nk naek atas..hehe...



so D-DAY....aku kluar awal lg, kul 6.50A.M da naek tren da....aku kne teman ler dr bukit jalil cuz die x pernah turun dr situ....nmpknye sume teruja cuz sume dtg awal except oje tepat kul 9.30 A.M...mmg ikut arahan ah...hehe...rezki kite baek, kite naek bus baru dan tepat kul 9.55A.M kite bertolak dr KL SENTRAL....perjalanan mengambil masa dlm 40 mnt je....

smpi je kat cable car skyway aku da rase da sejuk skit2....bli tiket terus dpt naek....cable car mengambil masa lebey kurang 10 mnt....sumpah best...hahaha....aku suke bende takut2 nie..haha...tp yg best ialah ada unsur suspen cuz kite tertanye-tanye bile nk sampai doe!!!! hahaha...cuz kabus memberi kite seribu tanda tanye mane lokasi kite...hehe...(sori...video dibawah ana unsur2 >18)
video


so smpi je kat ats lagi ah sejuk!!!! .... then kite terus jalan ke hotel lobi dlm 5 mnt....serius ah aku mcm org jakun...mcm ruse masuk bandar..haha....lobi hotel punye ah lebar....kaunter sampai 30.....nk check in pun just gune KIOSK..mmg KOREA ah bak kata ler...hahaha....so kite org dpt ah no bilik 22746 tingkat 22...jap2 brape digit tu no bilik?? hahaha.....beribu doe bilik kat hotel nie...hahaha...smpi kat tingkat 22, jenuh kite org jalan ke bilik, jarak die ade ah dr bilik aku kat v3 smpi ke zebra crossing ke pocket D....tgk bilik okay ah utk 1 mlm..hehe 


tanpa buang masa jam menunjukkan kul 11.50 A.M, kite org pun bergegas turun.....teruja doe nk maen..haha......tiket masuk utk outdoor n indoor ialah RM62, tp malang nye hari 2, CORKSCREW is under maintainnance....adui....game yg pertama kite main ialah SPINNER....tanpa warmup kite org pun jump in...babeng....boleh tahan doe!!! x mcm kat tambun..nie lg super twist....aku turun kebas tgn aku...mungkin sejuk kowt... jgn pandang rendah doe kat dis machine...haha...



next, CYCLONE...die mcm mini rollercoster ah...tp thrill doe....die punye menjunam boleh tahan..haha...tp 2nd time naek, xde hal ah...hehe...ok..next, PIRATE SHIP...nie mcm kat tambun ah lebih kurg....xde hal ah....we know wut to expect..haha... Next, SPACESHOT.....nie mmg sumpah aku rase nk mati...haha...naek nie mula kne bukak spec n sandal....naek pun ade rase skit gerun...nk smpi ats ade ah dlm 10 saat...lps 2 die bg ko sangkut kat ats 2 dlm 5 saat...lps 2, tanpa signal, kite org free fall....serius bontot (sori ayt kasar skit cuz nie je aku describe lebih nyata) ko x rase ats kerusi....kite org xleh nk jerit cuz terlampau nilu nk mati!!! lps 2, die bounce lg...time 2 baru aku jerit, "HOLY SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" .....aku terpaksa mencarut....sumpah takut...haha!!! WOW!!!! .... korg kne try naek....lps turun aku dapat rase darah mengalir dlm badan aku...hoish....gile ah...
video




lps 2 kite org g solat zohor n lunch....harga mknn kat sini xlah semahal yg aku expect...same je lebey kurg kat KAY ELL....tp aku x mkn ah, aku rase kuah je..not bad ah...dak2 nie order, mee kari, mee sup, asam laksa.... yg xleh blah sempat lak dak2 nie beramah mesra dgn akak mee 2...haish...haha...

ok next, kite org g DINASAURLAND....time nie mmg kabus gile..time 2 da kul 3.30P.M da....kat sini kite org naek boat pusing satu tmn...lps 2 ade ah show skit2..hehe.... dlm jln2 kat tmn 2, ijat dgr ah jeritan dak pompuan...ijat ckp, " xkn ah dak2 nie jerit lama mcm 2 klau naek SPACESHOT, melainkn rollercoster yg killer 2" ....kite org pun g usha ah btul2, cuz kabur dr jauh x nmpk....AHAHA!!! "BAD NEWS", CORKSCREW da boleh maen...hahaha...."malang" tul, terpaksa ah menjama naek...haha...beratur xla lama sgt....ride ni pun kne bukak spec....mula2, rollercoster nie menaek lebih kurung 75 degree..time 2 aku da mengucap mcm nk gile.... haha...lps 2, menjunam, selekoh, double 360,selekoh~~~~~~...WOW!!! rase G-FORCE die...mmg mcm naek jet fighter o mcm bawak kete F1....sumpah best....x takut pun....tgk gambo yg phk fujifilm amek, mmg terbaek ah....muke aku boleh jadi advertisement...haha...

next, kite org g naek BUMPER BOAT..tp malangnye aku x dpt naek cuz lebih 75KG...adeh...aku jd cameraman je...haha...lps 2, kite org g SUNGAI REJANG FLUME RIDE.....tgk2 rmi ah pulak...da ah 2 org skli naek...lps 2 kiteorg decide naek spaceshot,corkscrew n cyclone cuz yg 2 plg thrill...haha...for the 2nd time, cyclone x thrill pun, tp gambo fujifilm aku tetap x boleh blah..haha... tp corkscrew tetap best....kali ni, bile naek 75 degree, aku jerit,"BOSAN~~~~~!!!!" haha.... xtakut pun..haha....sepanjang ride 2, aku bertepuk tgn kegembiraan..haha....Oje kat sebelah aku pun jerit!!!! hahaha....best3.....utk corkscrew, aku,ijat,oje, n ler je yg naek...apiz n mirul g jln2....


tp utk spaceshot, aku dgn oje tarik diri..yg nie aku mengaku aku takut......aku dgn oje g solat asar....taubat hbs2...haha....lps 2, kite org amek gambo kat london doubledecker....time 2, kaki kiteorg sume da lenguh....pancit gile babeng...mane dr kul 12P.M smpi kul 6.30P.M..x ke gile 2??? haha...


lps 2 kite dinner kat McD.....time on d way blk hotel, kite nmpk tanda suhu kat lobi hotel, terkezut, 15 degree celcius??? wow lg sejuk dr air-cond....haha...ok, nite session lak, kite org konfius, kat mane nk start indoor theme park?? mcm bersepah je??? ehehehe...tanye abg, ckp adek maen je mane2..hehe... kite org pun naek 2nd floor n first ride kite org ialah EUROxpress....bunyi rollercoster nie mcm F1...sodap btul bunyi die...dgn berbekal training kat ourdoor theme park, kite org skit pun x gentar...hahaha....aku tanpa pikir panjang duduk dpn..haha...sebelah aku ler....seperti dijangkakn, thrill die x se"thrill" kat corkscrew..hehe...tp aku naek 3 kali gak...hehe...maklum ah org x rmi...hehe...tp kat sini masa yg third ride tu, aku siap berbual dgn dak cina kecik kat dpn (maklum ah x gentar bai...haha)...
aku tanye dak 2, "papa mama mane??"
dak cine,"papa mama maen snow" ...
aku, "abg akak??"
dak 2, "g makan".....
aku, "byk brani huh...aiyoo"

tp serius dak kecik 2 brani..kecik je kowt....respect ah...next, bumper car....nie kite org naek due kali....dgn menggunakn skill yg aku ade, aku putar hbs kete 2...haha....hbs ler kne buli dgn kiteorg...baru nk "tarik nafas" da kne langgar lg...haha...lps 2 kite g HAUNTED 4D.....aku dgn ijat da terpikir-pikir...4D??? da touch2 ke?? seram tul...haha dak nie sekali lg sempat beramah mesra dgn akak kat situ...akak 2 pun layan gak, siap offer akaun FB lg...haha...tp rezki xde cuz rmi sgt n kite nk kejar masa....lps 2 kite naek light ride je mcm Ferris Wheel n Rio Float....

time nie, kite org mmg kehausan n pancit, lps 2 aku pun teringat ade match esk pg nye MAN UTD vs STOKE CITY...aku pun tanye ah abg2 kat situ tanye pot tgk bola kat ne cuz kat situ yg ade bar je..?? die org ckp kat MAMAK UNDERGROUND (utk staff n harga lg murah) kat theme park hotel...... kite org pun carik ah sambil tanye org cuz xde papan tande pun "ckp" mamak underground....byk klai gak ah kite org seat...last2 jumpe gak...mmg underground ah...ehehe...da puas lepak, penat pun da ilang skit, kite org pun blk hotel...haha

time nk tido pun bising gak dak2 nie..haha...ade ah dlm 30 mnt baru dpt tido..haha....da senyap2 tu, aku still x leh tido, tibe2 aku dgr ler buat bunyi, "ah....ah....ah..." eik, mimpi spaceshot ke?? ke mimpi lain....hahaha....lps 2, aku tgk mirul bgn, duduk ats katil.....eik pelik je...hehe...esk pg nye, aku cite ah ler wat bunyi.....
aku ckp dgn dak2, " aku nk je ketawa smlm bile ler wat bunyi"
oje n ijat,"kiteorg sedar gak ler wat bunyi, pasal ko x ketawa, klau ko ketawa kiteorg ketawa gak klau tidak"
hahaha!!!!


mirul lak x sedo die bgn...hurm...pelik2...haha...then kite org pun siap2 nk check out....lps kuar blk, kite org letak bag dulu kat lobi, then g SNOW WORLD....tp bukak kul 12 pulak....kite decide main snooker n monorail...naek monorail dpt ah tgk sume genting....lps 2,masa yg dinanti-nantikn telah pun tibe...tepat kul 12.30P.M kite org pun masuk ke snow world....haha...sume ghairah...pki jacket n glove pun kelam kabut...haha.... serius sumpah sejuk!!!!!!!!!!!!! -8 degree celcius doe!!!! mmg nmpk asap ah dr mulut.....bukak glove 3 saat, tgn aku da kebas...izat n kecik idung da berair da...haha...first time ah dpt rase mcm gitu punye sejuk....



lps 40 mnt kat dlm mega freezer 2, kite org pun balik.....tp kite org kejar mase cuz bus tolak kul 2.30P.M...smpi je kat stesen cable car, tgk under maintainance...adui...penatnye nk patah balik ke FIRST WORLD HOTEL cuz kat situ je ade terminal bus....adui.....pancit2....

Alhamdullilah, smpi gak KL...kite org turun kat PUTRA GOMBAK STESEN.....so far, mmg seronok ah trip kali nie tp still xleh beat langkawi punye trip......aku ade gak yg aku pelik cuz rmi gak org cine tua berjudi kat ats 2.... n rmi gak staff2 genting isap rokok x kire laki o pompuan....adeh....ade byk lg cara nk panas kn badan....


so next trip insyaAllah SINGAPORE end of SEPTEMBER....dis time aku target 10-15 org cuz aku nk gune pakej.....expected budget RM1000 minimum.... so, korg keje ah dulu 1 bln lps 2 enjoy puas2...haha.... time kasih gak kpd kecik,ijat,ler,mirul n oje cuz membuat trip nie ketawa byk gile!!!!...sori klau ade pape yg x puas ati.... harap sume halal kn klau aku tersilap kire ke n oje thank cuz blanje maen snooker..hehe